Puheenjohtajan tervehdys: Vietetään yhdessä muistojen joulu 2016

JULKAISTU SUKUKIRJEESSÄ 2/ 2016

Taas on aika kynttilöiden, jouluvalojen ja jouluherkkujen tuoksun. Eihän siitä ole hetki, kun viimeksi kirjoitin joulun sukukirjeeseen tervehdystä. Aika juoksee. Viime kirjeen jälkeen on tapahtunut paljon. Saimme oman edustajan Sukuseurojen keskusliiton (SSK) hallitukseen, joka on sukuseurallemme suuri kunnia. Satu Hirvikoski valittiin syksyn kokouksessa hoitamaan tätä tehtävää tulevalle kaudelle. Keskusliiton toiminnasta ja valinnasta voit lukea Satun jutusta tässä kirjeessä tuonnempana.

Sukuseuran hallitus kokoontui lokakuun viimeisenä viikonloppuna Tampereelle kokoustamaan Lapland hotelliin. Vietimme mukavan kokousviikonlopun ja suunnittelimme ensi vuoden toimintaa, joka huipentuu kesän sukukokoukseen Hirvikoskella lauantaina 1.7. Kokousta edeltää lasten leiripäivä alakoululaisille, noin 6 –12 -vuotiaille. Kokoonnumme vielä pienemmällä porukalla tämän vuoden aikana suunnittelemaan tapahtumaa, jotta keväällä mainostaminen onnistuu. Olisi tärkeää, että mahdollisimman moni markkinoisi lasten tapahtumaa, jotta sukuseuran toiminta tulisi myös nuoremmalle sukupolvelle tutuksi.

Hallituksen kokouksen yhteydessä Mariitta Jänkä pyysi eroa pitkä- aikaisesta seuran sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävästä. Hän on hoitanut tätä tehtävää koko seuran toimintahistorian ajan kunnialla. Sihteerin tehtävän hän jättää viimeistään kesän sukukokouksen yhteydessä, mutta jo kevään kokoukseen on tarkoitus löytää uusi sihteeri. Rahastonhoitajan tehtävää hoitamaan valittiin Pekka Huuki Kannuksesta. Haluan jo nyt kiittää Mariittaa vuosista sukuseuran hyväksi.

Päätimme myös, että sukukirjoja myydään jatkossa 20 euron kappalehintaan, koska niitä on vielä varastossa. Kirjat ovat hyviä lahjoja vaikkapa kihlaparille tai joulumuistamiseksi. Muistutan vielä ystävällisesti jäsenmaksun tärkeydestä, koska postikulujen kallistuessa muun muassa tämän kirjeen postitus maksaa yhä enemmän, mistä aiheutuu suuri haaste seuran taloudelle. Toivotan rentouttavaa joulun aikaa kaiken kiireen keskellä, kokoontukaamme perheen ja suvun kanssa juhlistamaan joulun sanomaa!

Jyväskylässä 16.11.2016 Ville Hirvikoski