logo tp

Puheenjohtajan terveiset sukukirjeessä I/2019

Kaksi vuotta pian taas kulunut

Kirjoittanut: puheenjohtaja Ville Hirvikoski

Aika kulkee eteenpäin valtavaa vauhtia, eikä sitä voi ihminen pysäyttää.Tuntuu siltä, että vasta vain hetkinen sitten kokoonnuimme sukukokoukseen kesäpäivää viettämään Hirvikoskelle. Elämää – niin ilossa kuin surussa – on mahtunut noihin lähes kahteen vuoteen runsain mitoin. 

Tulevana elokuuna kokoonnumme taas yhteen suvun kesken. Tällä kertaa meidät on kutsuttu Paula ja Pekka Huukin luo Kannuksen Rekilään viettämään kesäpäivää yhdessä. Paula kertoo tuonnempana hiukan perheensä tarinasta ja kokouspaikkamme historiasta, mutta lienee paikallaan jo tässä mainita, että kannattaa tulla sukukokoukseen mukaan, sillä entinen navetta ja sen pihapiiri on muuttunut hienoksi kokous- ja juhlapaikaksi. Nähtävää pihapiirissä riittää varmasti.

Tulevassa kokouksessa meidän tulee löytää sukuseurallemme uusi hallitus, joka johtaa toimintaamme tulevat kaksi vuotta. Hallitus kokoontuu noin kaksi kertaa vuodessa tapaamaan toisiaan, ideoimaan tulevaa ja hoitamaan myös ne vuosittaiset asiat, kuten talousarviot, tilinpäätökset ja toimintasuunnitelmat. Hallituksen jäsen voi tehtävästä riippuen olla mukana paljon tai vähän. Osa tehtävistä vaatii enemmän – puheenjohtajalla, sihteerillä ja rahastonhoitajalla lienee eniten tehtäviä kokousten ulkopuolella. Muutoin riippuu vain omasta aktiivisuudesta, miten paljon haluaa antaa aikaansa sukuseurassa toimimiselle. Hallituksessa toimiminen on joka tapauksessa sosiaalista ja tuo meitä sukulaisia yhteen kokoustamaan toistemme luo.

Sukuseurassa toimiminen ei ole jäykkää ja vakavaa, viime kesänä olimme yhdessä Kuopiossa retkellä ja pääsimme näkemään Suomea yhdessä. Vierailimme Lepikon torpassa, Puijolla ja risteilimme Kallaveden aalloilla. Ortodoksisen kirkon päämiehen arkkipiispa Leon tsasouna Pielavedellä oli myös hieno kohde ja saimme kuulla mielenkiintoisia tarinoita tsasounan synnystä sen rakentaneelta Väinö Väänäseltä.

Nähdään sukukokouksessa sankoin joukoin!

Lisää Kuopion retken kuvia ja muuta:
FB Hirvikoski-sukuseura ry.
www.hirvikoski-sukuseura.fi

Jäsenkirje sähköpostitse, laita osoite:
ville.hirvikoski(at)gmail.com.

Hirvikoski-sukuseura ry. 2014 | Toteutus: Olli Rantakangas