logo tp

Joulutervehdys 2019

Hyvä sukuseuran jäsen,

olemme taas rauhoittumassa joulun viettoon ja valmistautumassa uuteen vuoteen. On aika katsoa taaksepäin kuluneeseen vuoteen. Elokuussa kokoonnuimme viettämään sukukokouksen mukavaa kesäistä päivää Kannuksen Huukin kylälle, Paula ja Pekka Huukin luo. He ovat kunnostaneet vanhaan navettaan mukavan juhlapaikan, jonne meidät oli kutsuttu kokoustamaan. Paikka tarjosi viihtyisät puutteet juhlallemme ja saimmekin aluksi kuulla Mielensäpahoittajan kertomuksia. Mielensäpahoittaja on Tuomas Kyrön luoma hahmo, joka on esiintynyt jo useissa menestyskirjoissa ja elokuvissa. Tällä kertaa häntä esitti lamppilainen Erkki Kujala, jonka taitava yksinpuhelu johdatti meidät katsomaan maailmanmenoa ikämiehen näkökulmasta.

Lounaan jälkeen järjestetyssä varsinaisessa sukukokouksessa käytiin läpi sukuseuran viralliset kokousasiat. Seuraavalle kaksivuotiskaudelle
sukuseuran hallitukseen valittiin allekirjoittanut jatkamaan puheenjohtajana, Unto Nikunen varapuheenjohtajaksi sekä jäseniksi Taito Hirvikoski, Satu Hirvikoski, Terttu Väntänen, Päivi Hirvikoski, Aulikki Markkanen, Harri Jokela, Paula Huuki ja Rainer Wennström. Kokouksen päätteeksi nimettiin Mariitta Jänkä sukuseuran kunniajäseneksi hänen pitkästä työstään sukuseuran sihteerinä ja hallituksen jäsenenä. Lisäksi Taito Hirvikoski, Unto Nikunen ja Harri Jokela saivat kiitoksena yli kymmenestä vuodesta sukuseuran hallituksen jäsenenä seuran vaakunallisen pöytäviirin.

Sukuseura sai lahjoituksena Helvi Hirvikoskelta hänen edesmenneen miehensä Erkki Hirvikosken mitalikokoelman, joka sisältää mitaleja eri urheilukisoista. Helvi toivoi, että sukuseura löytäisi mitaleille paikan, jossa ne voisivat säilyä muistona jälkipolville. Päätettiin yksimielisesti, että tarjotaan mitaleja Pajamäen kotiseutumuseon kokoelmaan. Kokous päätettiin kokouskahviin ja Veikko Väntäsen runoihin. Hän on julkaissut kuluneen vuoden aikana teoksen Syyskevät, johon hän on koonnut tarinoita elämänsä varrelta. Kuulimme näistä muutamia.

Kiitos kaikille sukukokoukseen osallistuneille, esiintyneille ja oman tervehdyksensä juhlaan tuoneille. Toivottavasti tapaamme taas pian toisiamme suvun tapahtumissa! Ensi kesälle on suunnitteilla tutustumismatka Etelä-Pohjanmaalle,Seinäjoelle ja siellä sijaitsevaan siirtolaismuseoon. Meidänkin suvustamme usea lähti valtameren toiselle puolelle Amerikkaan ja näitä elämäntarinoita on mielenkiintoista tutkia. Retkestä tiedotamme lisää kevään kirjeessä.

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2020 koko seuran puolesta toivottaen,

Ville Hirvikoski

Hirvikoski-sukuseura ry. 2014 | Toteutus: Olli Rantakangas